Over mij

Ik ben Margriet Veldhuisen-Slot en één van mijn lijfspreuken is Dans het Leven.
Met heel veel plezier en liefde geef ik dan ook – inmiddels 15 jaar – Zumba-lessen. 
Mijn missie is om je na de les met een blij, voldaan gevoel naar huis te laten gaan. Om je te laten genieten van de zonnige muziek en dans, terwijl je ongemerkt een boost geeft aan je conditie en ook aan je mentale gezondheid.

Dansen is altijd al mijn grote passie geweest. Ik begon op jonge leeftijd met klassiek ballet en ben daarna ook allerlei andere dansstijlen fanatiek gaan beoefenen zoals Ballroom, Latin, acrobatisch Rock & Roll in een formatieteam, tapdansen en salsa. Het standaarddansen heb ik trouwens recent weer opgepakt met manlief (zie hieronder).
Eind 2008 kwam Zumba naar Nederland. Voor mij was al snel duidelijk dat ik hier meer mee wilde doen. In mei 2009 ben ik dan ook gecertificeerd Zumba-Fitness instructeur geworden. Sindsdien ben ik aangesloten bij het wereldwijde Zumba Instructor Network (ZIN). Naast Zumba Fitness ben ik ook gecertificeerd om Zumba Gold, Zumba Toning en ZumbAtomic (Zumba voor kids) lessen te geven.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik wekelijks mijn Zumba-lessen kan en mag geven (met uitzondering van de vakanties).
Er is een periode geweest waarin ik wegens ziekte te maken had met fysieke beperkingen. Als geen ander weet ik dus hoe fijn het kan zijn als je op je eigen tempo en op je eigen manier met de lessen mee kan doen. Ik zeg dan ook altijd: Alles mag en niets moet!
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de les en op je eigen tempo en niveau meedoet. Heerlijk als je de sterren van de hemel danst en volledig tot het gaatje wilt gaan. Maar zeker ook als je jouw tempo aanpast omdat je als beginner, wat meer moeite hebt met de passen of omdat je ergens door belemmerd wordt. Het is sowieso fantastisch, zolang jij maar geniet terwijl je in beweging bent.

Inval-lessen en workshops

Naast mijn wekelijkse Zumba-lessen in Hoogkarspel, val ik regelmatig in voor Zumba-lessen bij andere sport- en dansscholen in de omgeving en geef ik ook workshops op bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeesten, of tijdens trainingsdagen en special events.

Het begin van mijn Zumba-carrière:
24 mei 2009 met Beto Perez

Wat ik nog meer doe...

Naast Zumba-lessen, breng ik ook graag mensen en organisaties op een andere manier in beweging.
Als extern vertrouwenspersoon draag ik bij aan een sociaal veilige werkomgeving, zodat mens én organisatie maximaal tot hun recht kunnen komen.
Daarnaast begeleid ik (voornamelijk) vrouwen om een leven te creëren waarin zij weer sprankelen, hun hart volgen en datgene doen waarvan zij ècht gelukkig worden.
Wil je hier meer over weten?

Margriet Slot