Zumba Fitness®

dinsdag 20.30-21.15 uur

Zumba® is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Zumba is niet moeilijk. Je hoeft niet eerst pasjes te leren en te onthouden. Zumba is kijken en meedoen!
Zumba is in de jaren ‘90 ontstaan in Colombia en bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez. De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het staat voor “snel bewegen” en “plezier maken”. 

De ZumbaFitness®les begint met een warming-up. Je wordt gelijk meegetrokken door de opzwepende muziekklanken uit Latijns-Amerika waardoor het lijkt alsof je bent beland in zonnig Colombia. Eventueel wordt een nieuwe beweging, die later gebruikt gaat worden, hier alvast geoefend. Dan volgen ongeveer 10 nummers met verschillende ritmes, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Snelle en langzamere ritmes wisselen elkaar af, waarbij de muziek wordt gevolgd. Deze zogenoemde interval training zorgt voor een optimale verbranding van de calorieën.
De les wordt afgesloten met een cooling down.

Zumba is vooral leuk, gemakkelijk en effectief. Iedere les geeft een feestgevoel, hierdoor merk je er niets van dat je aan het sporten bent. De muziek is het uitgangspunt. Zumba maakt je vrolijk.

Ik wil mij graag inschrijven

Zumbathon Westfriesland